Generatorul electric si 10 recomandări pentru utilizarea lui

Generatorul electric si 10 recomandări pentru utilizarea lui

Generatorul electric si 10 recomandări pentru utilizarea lui

Generatorul electric poate furniza energie de rezervă atunci când energia electrică de la domiciliu este oprită sau o energie portabilă pentru uz industrial sau recreativ. Nu este neobișnuit să vezi un generator portabil folosit pentru a rula instrumente electrice la un santier de constructii sau pentru a folosi aparate și electronice în camping.

Un generator de rezervă pentru uz casnic oferă liniște sufletească și poate fi un salvator în caz de pene de curent extinse în condiții de vreme severă.

1. Instalați un comutator de transfer

Dacă utilizați generatorul dvs. pentru alimentare de rezervă pentru acasă, instalarea unui întrerupător de transfer cu ajutorul unui electrician vă va permite să conectați generatorul electric la comutatorul de transfer și să alimentați circuitele electrice din casa dvs.

Comutatorul de transfer este instalat lângă panoul electric. Acest comutator vă permite să alimentați rețeaua existentă în casa dvs. și poate alimenta un cuptor sau altceva, care este deja conectat la circuitele din casă. De asemenea, poate ajuta la gestionarea puterii.

2. Nu conectați generatorul electric direct la o priză

Un comutator de transfer este singurul mod sigur de a izola circuitele casei tale de puterea electrica. Conectarea unui generator într-o priză poate trimite energie înapoi la liniile de utilitate.

Aceasta se numește back-feed. Back-feed-ul poate dăuna generatorului dvs., poate cauza un incendiu și ar putea chiar electrocuta tehnicienii care lucrează pentru a readuce energia electrică în rețea.

3. Citiți manualul dvs. și înțelegeți elementele de bază

Dacă înțelegeți elementele de bază, utilizarea unui generator poate fi simplă. Există multe tipuri de generatoare disponibile. Va trebui să înțelegeți specificul generatorului dvs.

Multe generatoare moderne funcționează pe benzină cu cel mult 10% etanol. Va trebui să vă familiarizați cu tipul de combustibil necesar generatorului dvs., cu cantitatea de energie pe care o produce și cu orice alte instrucțiuni speciale care se aplică situației dvs.

De exemplu, chiar și cu un comutator de transfer, există o ordine specifică a operațiunilor care trebuie urmate. Începeți conectarea cablului generatorului la comutatorul de transfer, opriți toate întreruptoarele, porniți generatorul electric și lăsați-l să se încălzească, întoarceți întrerupătorul principal în poziția generatorului și porniți circuitele pe rând.

4. Nu supraîncărcați generatorul electric

Generatorul electric dvs. va produce energie electrică prin arderea combustibilului. Există diferite tipuri de generatoare și combustibili, însă benzina fără plumb este un combustibil des intalnit. Producția de energie electrică se măsoară în wați. Puteți găsi generatoare cuprinse între 1.000 de wați și 10.000 sau mai mult. Trebuie să alegi un generator care să corespundă sau să depășească puterea minima necesară gospodăriei dvs.

Multe calculatoare online vă pot ajuta să estimați puterea exprimată în wati necesară. Să presupunem că televizorul dvs. are nevoie de 300 de wați, computerul are nevoie de 250 de wați, iar aerul condiționat are nevoie de 1.500 de wați, cu o putere de pornire de 2.200. Dacă le veți rula pe toate în același timp, veți avea nevoie de cel puțin 2.750 de wați putere sau probabil cel puțin un generator de 3.000 de wați.

5. Practicați gestionarea consumului

Doriți să practicați gestionarea corectă a puterii. Chiar dacă aveți suficienți wați pentru a folosi echipamentul electric, nu trebuie să rulați totul în același timp. Rulați ceea ce aveți nevoie la un moment dat și porniți echipamentele pe rând.

Rețineți că unele elemente necesită putere suplimentară atunci când sunt pornite pentru prima dată. Nu doriți să creați tensiuni sau vârfuri de tensiune.

6. Folosiți cabluri de putere mare

Generatoarele portabile sunt pozitionate afară pentru a asigura o ventilație corectă. Dacă nu aveți un comutator de transfer, atunci cablurile vor rula de la generator la aparatele și aparatura electronică. Vrei să folosești cabluri de capacitate mare care sunt sigure pentru uz interior sau exterior.

Există cabluri speciale pentru generatoare, acestea pot fi utilizate indiferent de stare vremii. Aceste cabluri sunt divizate cu trei sau patru prize de 120 de volți la capăt. Acestea sunt utile și sigure pentru utilizare în căminul dumneavoastră.

Dacă utilizați alte prelungiri, cel mai bine este să găsiți cabluri de orice vreme și să folosiți cabluri singure care nu sunt mai lungi decât este necesar. Există, de asemenea, cabluri speciale care pot fi folosite pentru a rula două generatoare împreună pentru o capacitate paralelă. Unitățile trebuie să fie identice și proiectate pentru această caracteristică.

7. Asigurați ventilația corectă și folosiți generatorul electric doar în afară

Generatoarele utilizează combustibil, care este de obicei benzină. Prin urmare, produc gaze de evacuare care conțin monoxid de carbon. Nu puteți vedea sau mirosi monoxidul de carbon, dar acesta vă poate ucide în câteva minute.

Doriți să vă rulați generatorul electric afară, departe de uși, ferestre sau guri de aerisire. Folosiți bunul simț când plasați generatorul și operați-l cu precauție.

8. Folosiți combustibilul corespunzător

Multe generatoare portabile funcționează pe benzină fără plumb. La acesta se adaugă etanol. Multe generatoare au nevoie de benzină cu 10% sau mai puțin etanol. Asigurați-vă că înțelegeți cerințele de combustibil ale modelului dvs.

Există, de asemenea, generatoare pe biocombustibili care vă pot oferi mai multe opțiuni de combustibil în perioadele de criză. Unele pot folosi benzină sau propan. Puteți obține chiar și un generator care funcționează strict pe propan sau diesel.

9. Alimentați la rece. Aveți în vedere pericolul de incendiu

Generatoarele funcționează la cald. Dacă utilizați generatorul electric pentru o perioadă lungă de timp, va necesita realimentare. Opriți-l și lăsați-l să se răcească înainte de realimentare. Folosiți bunul simț și evitați pericolul de incendiu. Asigurați-vă că nu există nimic combustibil în apropiere sau care să atingă generatorul în funcțiune.

Depozitați combustibil suplimentar într-o zonă separată și într-un recipient de combustibil adecvat. Puneti un stingător în apropiere și asigurați-vă că copiii și animalele de companie stau departe de generator în timp ce acesta funcționează.

10. Păstrați generatorul uscat

Generatoarele produc suficientă putere pentru a provoca șocuri severe sau electrocutare. Asigurați-vă că se află într-o zonă în care este ferit de apă sau umiditate. Nu doriți ca generatorul electric dvs. să se afle într-o zonă parțial închisă unde se poate acumula monoxid de carbon, dar doriți si să fie protejat de ploaie și umiditate.

Acest lucru ar putea suna contra-intuitiv, dar puteți pune generatorul pe un bloc de ciment uscat și să aveți o incintă aerisită din lemn, metal, chiar un cort special sau capac acoperit pentru a menține generatorul electric uscat. La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, depinde de găsirea unei soluții care asigură și siguranța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *