Energia solara si energia eoliana

Energia solara si energia eoliana

Energia solara si energia eoliana

Energia solara si energia eoliana ar putea salva lumea. Criza energetică este o adevărată criză mondială, pe măsură ce rezervele de combustibili fosili scad și populațiile cresc.

Costurile pentru utilități cresc odata cu cresterea consumului de energie electrică. Nu e de mirare că domeniul energiei alternative este în urcare pe măsură ce suportul popular și al companiilor private crește.

Iar din toate alternativele mari de energie regenerabiă, energia solară si eoliană se desprind ca fiind cele mai de perspectivă variante.

Ceea ce este cu adevărat încurajator este nivelul ridicat de energie emanat de soare. Valoarea este cu adevarat dificil de imaginat.

Studiile arata că energia primită de la soare într-o singură oră este suficientă pentru a acoperi necesarul de energie electrică a planetei pentru un an. Acest lucru pune în perspectivă grandiozitatea acestei surse de energie aproape infinită.

Când te gândești la asta, soarele este într-adevăr sursa întregii vieți pe planetă, precum și forța motrică a tuturor modelelor meteorologice de pe pământ.

Energia solara si energia eoliana – Gandirea din spate

Este, de asemenea, forța motrică din spatele fiecărei rețele de viață și a tuturor ciclurilor pământului. Acest lucru ne conduce către cealaltă sursă abundentă de energie aproape infinită: Vântul.

Atâta timp cât pământul se rotește pe axa sa, iar soarele emite radiații, vor apărea întotdeauna modele de vreme și vânturile vor fi produse.

Modelele meteorologice constau în relația complexă și deseori haotică dintre apă, energia soarelui și răcirea sau încălzirea masei de aer în atmosferă.

Este vorba de o interacțiune constantă și de coliziunea masei de aer rece (cu presiune scăzută) și a masei de aer calde (înaltă presiune) cu molecule de apă, de obicei în vapori sau în stări condensate.

Este un dans foarte complex, dar rezultatul în multe părți ale lumii este vântul constant. Unul dintre numeroasele locuri în care vântul suflă în mod constant este regiunea Great Plains din America de Nord, din nordul Texasului până în Canada.

Vânturile constante și tehnologia foarte simplă, dar eficientă a turbinelor eoliene, conduc la o sursă de energie electrică foarte curată și regenerabilă.

Încă o dată, abundența sursei de energie este atât de mare încât este dificil să o puneți în perspectivă. Un studiu efectuat de Universitatea Stanford în 2005 a arătat că există suficientă energie eolienă la nivel mondial pentru a satisface de 7 ori cererea globală.

Și asta este dacă doar 20% din tot vântul este capturat!

Deci, de ce oamenii de pe planetă nu s-au îndreptat în mod colectiv către utilizarea energiei eoliene sau solare pentru a satisface cererile globale pe scară largă și pentru a înlocui complet combustibilii fosili?

De ce companiile mari de energie și toate guvernele nu au investit până acum miliarde in energia eoliană și solară? Cu toții avem o idee destul de bună, dar asta ramane a fi elaborat într-un alt articol.

Scopul acestui articol este de a inspira o chemare la acțiune pentru energia solară și eoliană și de a informa cititorul că revoluția energiei regenerabile începe cu individul! Cum?ar fi întrebarea firească. Făcând propriul dvs. sistem energetic de energie eoliană.

Creearea propriului sistem de energie eoliană este pe deplin realizabilă astăzi și fără a fi nevoie să cheltuiți prea mulți bani. Sistemele de energie solară pentru casa dvs. pot costa destul de mult în funcție de capacitate.

Dar există o sursă unde puteți învăța cum să creați propriile panouri fotovoltaice și propria dvs. turbină eoliană cu foarte putini bani. Dacă sunteți interesați sau inspirați să vă suplimenta energia electrică și să reduceți costurile.

Amintiți-vă abundența masivă a acestor surse de energie și veți fi inspirați să vă ajutați pe sine și planeta noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *